Labāk redzu cilvēkus aizejam

ISSP Skolas absolventu 2018/2020 izstāde

</>

20.08. - 6.09.2020.
Elizabetes ielā 87

ISSP Skolas divu gadu mācību programmas “Attīstot fotogrāfijas valodu” absolventu izstāde. 

Autori: Dzintars Malkauss, Evita Ķestere, Francis Belte, Krists Zukuls, Laura Sokolovska, Monta Tīģere, Paula Jansone, Sanita Andiņa, Zane Krūmiņa.
 

Manu prātu bija sagrozījušas domas. Noskaloju sajūtu, kas aizķepējusi man acis, samocītas ekrāna gaismā, gaidot ziņu, cik esmu tīkams savā izpildījumā, kliedzot spilgti sablīvētajā telpā, pie pagātnes kavējoties saldās atmiņās kā herbārijā, gaidot laiku, kas ļaus man noelsties patīkamā bezrūpības vaidā un sakrustot kājas, sēžot uz sola, kur robežas neietekmē manu laiku, un tikai zīlnieces patiesība rāda virzienu – pa labi, pa kreisi, izvēli atstājot brīvu, vai piebiedroties, iznākot no ieslodzījuma, tam baram, kas smieklos lokās ironiski, sarkastiski mētājot frāzes, un tu saki man – skaista, skatoties manās saburzīto acu krokās tik dziļi, ka salecos. Robežsargi atvaļinājumā, lielceļa stāstnieks blakus sargā aizsargājamo teritoriju, saplēsis uzstādījumus visam, kas vakar man bija svarīgs, un pēcgarša diktē noteikumus, cik ļoti es gribu tev dot padzerties no savas krūzes, vai pateikt visiem, ka labāk redzu cilvēkus aizejam.

Sākotnēji maijā ieplānotās izstādes gaitu šogad pārtrauca vairāku mēnešu distancēšanās un attālināta komunikācija, kas neizbēgami ietekmēja ne tikai tās organizēšanu, bet arī darbu saturu. Trauksmainas ilgas pēc paredzamākas nākotnes, cilvēciskas tuvības trūkums un pastāvīga vientulības sajūta neizbēgami izvirzījusi attiecības kā vienu no centrālajām izstādēs tēmām. Tā atspoguļojas teju visu autoru darbos, kas runā par sevis pieņemšanu, kopības izjūtu, sociālo mediju ietekmi un robežu ievērošanu, vai, gluži pretēji, to pārkāpšanu.

Partneri un atblstītāji - Berga bazārs, Krāsu serviss, Kokmuiža.

 



</>